Sfecla rosie

Sfecla rosie – proprietati si beneficii

Sfecla rosie – Informatii

Sfecla rosie, este o leguma foarte cunoscuta si face parte din categoria plantelor radacinoase folosita zilnic in multe bucatarii din intreaga lume. Sfecla contine foarte multe vitamine esentiale functionarii organismului, minerale si compusi ai plantelor care au foarte multe proprietati medicinale. Folosita in mare majoritate a dietelor de slabit ea ajuta si la scaderea tensiunii arteriale, poate preveni bolile cardiace si accidente vasculare. Asa cum am spus mai sus ea poate ajuta la scaderea tensiuni arteriale datorita concentratiei mare de nitrati.Sfecla rosie
Sfecla rosie

Studii la nivel mondial arata ca nitratii dietetici ajuta imbunatatirea performantelor sportive si nu numai.Consumul de sfecla este foarte intalnit in randul sportivilor si a persoanelor care fac miscare zilnic pentru ca ajuta la imbunatatirea performantelor sportive prin imbunatatirea consumului de oxigen si a timpului de epuizare. Pentru a beneficia de efectele sfeclei rosii ea trebuie consumata cu cel putin 2 ore inainte de a incepe antrenamentul. Sfecla rosia ajuta foarte mult si la purificarea sangelui si a detoxifierii ficatului. Sucul de sfecla este contraindicat persoanelor care sufera de pietre la rinichi ( litiaza renala) din cauza continutului ridicat de oxalati.
Sfecla rosie – Valorile nutritionale 100 grame

Calorii (kcal) 43 g
Lipide totale 0,2 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 78 mg
Potasiu 325 mg
Carbohidrați 10 g
Fibre alimentare 2,8 g
Zahăr 7 g
Proteine 1,6 g

Stiati ca:

  • Sfecla rosie are un continut bogat in potasiu si in Vitamina B9?
  • Consumul regulat de suc de sfecla asigura rezistenta marita a musculaturii la efort intensiv?
  • Pigmentul rosiatic al sfeclei rosii este un anticancerigen natural foarte important?
  • Sucul de sfecla rosie ajuta foarte mult la producerea globlelor rosii din organism?
  • Consumul in exces de sfecla rosie poate duce la colorarea urinei dar in acelasi timp nu are nici un efect negativ asupra organismului?
  • Sfecla este un aliment alcalin care ajuta la cresterea concentratiei de acid din sange?Un comentariu

Lasă un răspuns